Digitale groeistrategie

De kansen optimaal benutten voor duurzame groei op korte en lange termijn​

Digitale groeistrategie ontwikkeling

De veranderende klantbehoefte als uitgangspunt

Hoe ziet de wereld er uit over een jaar, en over drie jaar? Is mijn bedrijfsvoering wel ingericht op (grote) veranderingen in het digitaal zakendoen? Welke proposities passen daarbij? Welke distributie methodes zijn het meest succesvol? En past mijn huidige organisatievorm daar wel bij? Je weet waar je naar toe wil, maar voor het maken van de juiste keuzes en richting heb je behoefte aan een kennis & ervaring van buitenaf en begeleiding bij het ontwikkelen van de nieuwe (digitale) groeistrategie.

Factor Fier helpt je met het maken van de juiste strategische keuzes

In een steeds complexere digitale wereld is het maken van de juiste keuzes van cruciaal belang voor organisaties. De noodzaak om in te spelen op de veranderende digitale klantbehoefte is groter dan ooit. Want de omzet daalt, de marges staan onder druk en de klant is minder loyaal dan voorheen.

De digitale strategen van Factor Fier helpen je verschillende wegen te identificeren om samen de optimale strategie te bepalen. Wij begeleiden je naar een duurzame lange termijn aanpak en identificeren kansen die direct benut kunnen worden.

digitale groeistrategie ffpook

Waarmee we je verder brengen

Onze strategieën geven richting aan onder andere propositieontwikkeling, distributiekanalen, PMC’s, customer experience, klantcontact en organisatie inrichting.

Ruime ervaring

Factor Fier heeft ervaring met het ontwikkelen van digitale groeistrategieën binnen meerdere sectoren zoals media, banken, verzekeraars, gezondheidszorg, e-commerce, retail, goede doelen, energiebedrijven, semi-overheid, mobiliteit en transport, telecom, culturele instellingen en zakelijke dienstverlening

Onze aanpak

Een iteratief proces om strategie en executie doorlopend op elkaar af te stemmen
digitale groeistrategie routegroei horizontaal
digitale groeistrategie routegroei verticaal
Zij gingen je al voor

Digitale groeistrategie ontwikkeling

Digitale strategie en executie bij ONVZ Zorgverzekeraar

Vertaling van de bedrijfsstrategie naar een digitale strategie en realisatie digitale kanalen.

Waarom digitale groeistrategie ontwikkeling met Factor Fier

De behoefte van de klant van nu en straks staat centraal

Ervaren digital strategen

Meer dan 25 jaar ervaring in digital business groei.

Pragmatische plannen

Geen dik plan voor in de la, maar één A4-tje voor aan de muur.

Korte doorlooptijd

In enkele weken en sessies leveren we de eerste resultaten.

Start vandaag met je digitale groeistrategie

Wij helpen je met de digitale versnelling

Veelgestelde vragen

Om concurrerend te blijven, moet een digitale groeistrategie gericht zijn op innovatie, voortdurend leren en aanpassen aan markttrends, en het benutten van technologieën om unieke waarde proposities te creëren en klantbehoeften effectief te vervullen.

Een digitale groeistrategie kan de werkcultuur transformeren door digitalisering, het bevorderen van samenwerking en innovatie, het stimuleren van een leergerichte houding en het aanmoedigen van aanpassingsvermogen en flexibiliteit onder werknemers.

Een effectieve digitale groeistrategie verbetert de customer experience door het gebruik van data-analyse om inzichten te verkrijgen in klantvoorkeuren, het personaliseren van interacties, het optimaliseren van klantreizen, en het bieden van consistente en waardevolle ervaringen over verschillende kanalen.

Het succes van een digitale groeistrategie wordt gemeten aan de hand van vooraf bepaalde KPI’s, zoals omzetgroei, klantbetrokkenheid, kostenefficiëntie en marktpenetratie, die aantonen hoe de strategie bijdraagt aan het bereiken van de bedrijfsdoelstellingen.

Aan het woord

Wilco van Univé
Olivier is een gedreven marketing professional die écht weet waar hij het over heeft. Hij snapt welke bouwblokken er nodig zijn voor een goede en daadkrachtige e-commerce organisatie. Hij schakelt heel eenvoudig van strategie naar operatie en weer terug. Hij houdt daarbij het overzicht en biedt inzicht in (commerciële) kansen. Olivier van Factor Fier presenteert zich dan als een fijne samenwerkingspartner, is heel prettig in omgang, spreekt aan en toe wanneer dat écht nodig is. Hij brengt daarmee beweging en plezier om samen te groeien!
digitale groeistrategie wilcowolfkamp
Wilco Wolfkamp
Manager Digitale Verkoop en Vernieuwing Univé